Hellendoorn 2024

<< Bobbejaanland-2023       Hellendoorn zondag 28 april 2024

Deelnemers: 75 kinderen
Begeleiders: Marjolijn, Evalien, Kim, Elise, Anneke, Mariëtte, Wim en Hans
Maximumtemperatuur: 17 graden
Weersomstandigheden: Droog, half bewolkt en af en toe een zonnetje

Zondag 28 april was een bijzondere dag voor het YMCA Wassenaar. Ze hadden weer in samenwerking met stichting Leergeld Wassenaar een geweldige uitgaansdag georganiseerd. Het is een inmiddels 17 jaar oude traditie, die begon in 2007 met een bezoek aan Kinderpretpark Julianatoren. Dit keer was de bestemming Avonturenpark Hellendoorn. Wat hébben 75 kinderen en 8 begeleiders genoten. Deze uitgaansdag stond gepland een dag na Koningsdag, waardoor het vrij rustig was in het park. Er waren ook gelukkig geen zieken, dus iedereen ging mee.
Na een voorspoedige reis met onze buschauffeur John, tevens vader van een van onze kinderen, kwamen we om 10.50 uur aan in Hellendoorn. Na de traditionele groepsfoto en korte wandeling naar onze verzamelplek konden de oudere kinderen (vanaf 9 jaar) in zelf samengestelde groepjes het park verkennen. Kinderen van 6, 7 en 8 jaar gingen in twee groepjes met begeleiders hun avontuur aan. Met af en toe een zonnetje en een temperatuurtje van 17 graden was het aangenaam toeven. Wat een leuke, gave en spectaculaire attracties heeft dit park voor de jongere maar ook wat oudere kinderen.
Om 13.00 uur konden de kinderen genieten van hun lunch, bestaande uit twee broodjes knakworst (gewoon en kipvariant). Maar ook werd gedacht aan kinderen die dit niet lusten of vanwege hun dieet dit niet mogen. Er was kaas, zalm, ei en nog veel meer lekkers.
Tot 17.00 uur werd het park verder verkend, waarna op dezelfde locatie (Kapitein Baba’s) van het diner werd genoten. Een heerlijk patatje, met naar keuze een gewone frikandel, een kipfrikandel, een vegafrikandel of een glutenvrije frikandel. Rond 20.30 uur kwam de bus weer aan in het mooie Wassenaar en werden de stralende kinderen verwelkomd door de ouders.
foto reportage