Kamplocatie

Ook dit jaar krijgt YMCA Wassenaar de beschikking over een waarlijk schitterend kampterrein in Nunspeet. Sinds 1977 organiseren wij voor alle kinderen in Wassenaar en omstreken een zomerkamp in de eerste week van de zomervakantie. Na 28 jaar Apeldoorn en 12 jaar Harfsen gaan we vanaf 2017 naar Nunspeet. In een omgeving die alles heeft te bieden om de kinderen een heerlijke vakantie te bezorgen. We hebben de beschikking over een in 2011 gebouwd kamphuis ‘Guithégro’. Dit gebouw beschikt over een ruime hal, twee sanitaire ruimtes met ieder twee douches, een keuken, drie grote verblijven, een verblijf voor de leiding en drie berghokken. Voor het gebouw zetten we onze tenten op als slaapplaats voor de kinderen en naast het gebouw ligt een kampvuurplaats. De omgeving van ons kampterrein ligt aan de noordrand van de Veluwe. Een heel mooi bosgebied met veel heide. Dit alles zijn ingrediënten om de kinderen een fantastische tijd te bezorgen.

Op dit kampterrein verblijven alle kinderen gezellig samen in verschillende tenten. Eén van die opgezette tenten wordt jouw thuis. Wat is er leuker dan in de zomer met je leeftijdsgenootjes je eigen mooie bungalowtent te hebben waar je een hele week in mag verblijven? Bij het inschrijfformulier mag je zelf bepalen met welke vrienden of vriendinnen je in de tent wilt slapen. Een tent waar je ’s avonds nog kan napraten over gebeurtenissen van de afgelopen dag. De tent mag je helemaal zelf inrichten naar eigen smaak. Overdag kan je natuurlijk andere kinderen uitnodigen om wat gezelligs te doen. Om de tenten netjes te houden is er elke dag tentinspectie, waarbij de leiding nakijkt of alles ook daadwerkelijk opgeruimd is in je tent. Of de grondzeilen voldoende schoon zijn, of je bed goed is opgemaakt en of het wasgoed netjes is opgeborgen.

Het eten en drinken zal worden verzorgd door een kookploeg van twee personen. Die zorgen dat het eten klaarstaat op vastgestelde tijden. Na de lunch volgt het rustuurtje. Hierin kunnen de kinderen een boek lezen, binnen een spelletje doen of gewoon gezellig chillen bij elkaar. Gedurende het rustuurtje kunnen twee tenten per keer douchen.

Er wordt extra aandacht besteed aan een goede balans in de maaltijden. Hierbij wordt gelet op verse producten. Geen standaardproducten met smaakversterkende ingrediënten. Het brood wordt speciaal gereserveerd bij een goede bakker, zodat er altijd voldoende brood is van goede kwaliteit. Het vlees wordt gekocht bij een erkende slager, vooraf besteld en gereserveerd gedurende de week. Voor de kantine wordt biologisch snoepgoed ingekocht. Iets duurder maar wel gezonder en toch smaakvol. Kinderen kunnen ook meehelpen in de keuken zodat ze zien wat er gedaan wordt en wat er voor nodig is om een goede en smakelijke maaltijd op tafel te zetten. Bijvoorbeeld bij het aardappels schillen of groente schoonmaken.

De kinderen worden allemaal tegelijk gewekt. Ze kunnen zich wassen bij de wasbakken. Hierna volgt de dagopening bij de vlaggenmast. Hier wordt een gedicht voorgelezen of een verhaaltje verteld. Daarnaast zal er worden gezongen uit het YMCA-liedboekje.

Wandelen en veel actieve spelletjes is gezond voor kinderen. Veel renspelletjes zullen worden uitgevoerd op het schitterend heuvelachtige heidebied dicht bij ons kampterrein. Maar er staan ook creatieve uurtjes en andere leuke spelletjes rond het kampterrein op het programma. Natuurlijk mag een kampvuur en bezoek aan het zwembad niet ontbreken. Het hoogtepunt vormt natuurlijk de bonte avond. Een groot feest voor iedereen. De uitslag van alle spelen en de tentinspectie wordt bekendgemaakt. Het programma gedurende het kamp is speciaal voor jou bedacht door enthousiaste vrijwilligers. Die hebben er net zo veel lol in als jij.

YMCA Wassenaar heeft vele jaren ervaring met het organiseren van kampen. De leiding maakt het je zoveel mogelijk naar de zin en je kunt hun alles vragen. Dat is een gerust idee voor je ouders en de garantie voor een topweek voor jou.

Scouting Nunspeet, 51, Elspeterweg, Nunspeet, Gelderland, Nederland, 8071PB, Nederland

panorama