Nunspeet 2019

<< kamp 2018                    Zomerkamp 21 t/m 27 juli 2019                    kamp 2020 >>

Thema: Disney

Programma:

Zondag foto en film reportage Na aankomst om ongeveer 11 uur en het vervoer van de bagage vanaf de carpoolplaats, volgde de douane en de tentindeling. Bij de lunch mochten de kinderen kiezen tussen tomaten of kippensoep. Hierna volgde de introductie van het kampterrein en de werd er een groepsfoto gemaakt bij de kampvuurkuil. In de middag werd het kennismakingsspel ten uitvoer gebracht ‘wie is de Leeuwenkoning’. Het diner bestond uit wraps, waarbij de kinderen hun eigen wraps mochten samenstellen van de ingrediënten die klaar stonden. Na de maaltijd werd uitleg gegeven aan de kompasspeurtocht en konden de 5 groepen om het kwartier vertrekken.
Maandag foto en film reportage In de ochtenduren werd het inmiddels legendarische inkoopspel ten uitvoer gebracht. De middag stond in het teken van een 8-kamp. De kinderen konden in groepjes alle spelonderdelen uitvoeren waarbij ze punten kregen. Na het avondeten bestaande uit Stamppot met braadworst, werd het smokkelspel ten uitvoer gebracht.
Dinsdag foto en film reportage De dinsdag stond geheel in het teken van het schitterende klimbos in Apeldoorn. De hele dag werd er geklommen tussen de hoge dennenbomen. Toen de kinderen weer op het kamp waren, was er een heuse BBQ. In de avond werd een heel gezellig kampvuur opgestookt. Er werd veel gezongen, gelachen en gedanst.
Woensdag foto en film reportage In de ochtend waren de kinderen vrij om te doen wat ze willen. Door de hitte waren er allemaal waterspelletjes klaargezet, een badje, waterpistolen en waterbalonnen. In de middag hebben wij allemaal spelletjes ten uitvoer gebracht waarbij water centraal stond. Een mega glijbaan, waterpistolen, een pijl en boog, een kleine survivalbaan, zoeken van disneyfiguren in een badje, een puzzel, flessenvoetbal en nog veel meer. Het diner bestond uit pasta waarbij de kinderen konden kiezen tussen een zalm versie of een vlees versie. ’s Avonds toen het snel afkoelde in het bos konden we het leuke light stick spel doen.
Donderdag foto en film reportage De ochtend werd gewandeld naar de stad om daar een disney vossenjacht ten uitvoer te brengen. Nadat alles vossen waren gevonden, konden de kinderen de stad verkennen en wat inkopen doen. Nadat iedereen aanwezig was op de verzamelplaats liepen we in ongeveer 20 minuten naar het zwambad ‘De Brake’. Daar konden de kinderen heerlijk zwemmen en wat afkoelen. Weer op het kamp aankomend kon er al snel begonnen worden met de avondmaaltijd bestaande uit patat en konden de kinderen hun eigen hamburger samenstellen. ’s avonds werd de beamer klaargezet en konden de kinderen tot groot vermaak alle kampfoto’s bekijken die al gemaakt waren en welke werden geprojecteerd op een tent.
Vrijdag foto en film reportage In de ochtend werd de kampherinnering gemaakt. De kinderen kregen een witte sneaker (schoen van Assepoester) uitgedeeld om deze verder op te pimpelen. Daarboven kwam dan uiteindelijk de groepsfoto. De middag stond in het teken van de voorbereiding van de Bonte avond. Na het traditionele bakken van de pannenkoeken door o.a. de 14-jarige was de Bonte avond buiten. Hierna de uitslag van de tentinspectie, de uitslag van het scorebord en konden de kinderen nog even dansen en feesten.
Zaterdag foto en film reportage Het opruimen van alles verliep voorspoedig, waardoor de kinderen om 11 uur richting Wassenaar konden vertrekken.

Weer: Het kamp met de hoogste maximale alsmede gemiddelde temperaturen ooit (hittegolf). Daarnaast was het zonnig met geen druppel regen.

Het weer gedurende het kamp, gegevens weerstation Lelystad (op 26 km afstand van Nunspeet)
dag max. temp. in °C gem. temp. in °C zonuren windkracht in Bft neerslag en duur
Zondag 22,5 18,7 12,8 uur 3 0,0 mm/0,0 uur
Maandag 26,9 20,5 5,6 uur 3 0,0 mm/0,0 uur
Dinsdag 30,9 23,5 14,9 uur 2 0,0 mm/0,0 uur
Woensdag 36,8 26,6 13,1 uur 2 0,0 mm/0,0 uur
Donderdag 37,5 28,0 12,5 uur 2 0,0 mm/0,0 uur
Vrijdag 36,6 29,0 13,4 uur 3 0,0 mm/0,0 uur
Zaterdag (tot 11 uur) 32,3 24,0 12,2 uur 3 0,0 mm/0,0 uur
Gemiddeld/totaal 31,9 24,3 84,5 uur 3 0,0 mm/0,0 uur

Documenten:
berichtenboek Nunspeet 2019

SAMSUNG CSC